Ελαφριές Συνταγές

Kρέπες με καπνιστό σολομό και άνηθο

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 290

δείτε όλες τις συνταγές

Επικοινωνία

Δέσποινα Ζαφειροπούλου
Κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος
Λ. Αλεξάνδρας 107,
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 114 75
(πλησίον μετρό Αμπελοκήπων)
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6453996
Κινητό: 697 700 37 62
Email: dzafiropoulou@hotmail.com


Το έξυπνο πιάτο της δίαιτας!

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό συγκριτικά με τις θερμίδες που περιέχουν. Αυτό σημαίνει πως έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για να χορτάσουμε, χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά. Κάθε λαχανικό και κάθε φρούτο έχει διαφορετική περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα και για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να καταναλώνουμε όσο μεγαλύτερη ποικιλία μπορούμε.

Περισσότερα
Ένα μήλο την ημέρα…!!!

Το μήλο (σύμφωνα με την θρησκεία μας) σαν «καρπός» της αμαρτίας, αποτέλεσε την αφορμή για το διωγμό των πρωτόπλαστων από τον παράδεισο. Παρ’όλα αυτά όμως στις μέρες μας λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία αποτελεί σύμβολο υγείας.Κι όπως πολύ σωστά αναφέρει η λαϊκή παροιμία: «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!»

Περισσότερα
Nαί ή όχι στην ασπαρτάμη;

Η ασπαρτάμη είναι μια συνθετική, μη θρεπτική, γλυκαντική ουσία που κυκλοφορεί στην αγορά με διάφορα εμπορικά ονόματα και χρησιμοποιείται ευρύτατα ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Από χημική άποψη είναι ένα διπεπτίδιο αποτελούμενο από τα αμινοξέα L-ασπαρτικό οξύ και ...

Περισσότερα
Ο κρόκος Κοζάνης

Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.Τα βαθυκόκκινα λεπτά νήματα που μας έχουν συστηθεί ως ζαφορά, προέρχονται από τα αφαιρούμενα στίγματα του λουλουδιού, τα οποία παίρνουν αυτή τη μορφή όταν αποξηραίνονται.

Περισσότερα