Ελαφριές Συνταγές

Μπριζόλες χοιρινές με ψητές πιπεριές

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 290

δείτε όλες τις συνταγές

Επικοινωνία

Δέσποινα Ζαφειροπούλου
Κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος
Λ. Αλεξάνδρας 107,
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 114 75
(πλησίον μετρό Αμπελοκήπων)
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6453996
Κινητό: 697 700 37 62
Email: dzafiropoulou@hotmail.com


  Πόσα κιλά πρέπει να χάνω τη εβδομάδα;

 • Η φυσιολογική απώλεια βάρους είναι 0,5 με 1 κιλό την εδβομάδα . Κάποιες εξαιρέσεις με μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες συμβαίνουν συνήθως κατά τις 2 με 3 πρώτες εβδομάδες από  την έναρξης μιας δίαιτας καθώς επίσης και στην περίπτωση των υπερβολικά παχύσαρκων ατόμων (ΒΜΙ>40).

 • Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσω τα χαμένα κιλά;

 • Η απώλεια βάρους πρέπει να είναι αποτέλεσμα σωστής διατροφής και να γίνεται κατα προτίμηση κάτω απο την επίβλεψη ειδικού (γιατρού ή διαιτολόγου). Οι δίαιτες express που βρίσκουμε σε περιοδικά μπορούν να επιφέρουν γρήγορη απώλεια κιλών όχι όμως και να εξασφαλίσουν τη διατήρηση τους . Αυτό οφείλεται στη μεγάλη απώλεια μυικής μάζας  καθώς και στη μείωση του μεταβολισμού. Για να διατηρήσουμε τα κιλά που χάσαμε μέσα απο τη διατροφή, πρέπει τα χαμένα κιλά να είναι αποτέλεσμα  συστηματικής προσπάθειας  ώστε  να είναι κιλά λίπους.Επιπλέον  είναι βασικό να γνωρίζουμε ότι η σωστή διατροφή πρέπει αποτελεί τρόπο ζωής και όχι μέσο για την απώλεια βάρους

  Τέλος, ένα από τα βασικότερα κομμάτια στον τομέα της διατροφής είναι η υιοθέτηση των νέων διατροφικών συνηθειών και τρόπου ζωής όχι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά σε βάθος χρόνου.

 • Είμαι έγκυος, μπορώ να ακολουθήσω κάποια διαιτα;

 • Η εγκυμοσύνη είναι περίοδος αυξημένων διατροφικών αναγκών. Όταν η εγκυμοσύνη ξεκινάει με αυξημένο βάρος αυτό αποτελεί παράγοντα κινδύνου τόσο για τη μητέρα όσο και το παιδί. Δίαιτα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν ενδείκνυται, επιβάλλεται όμως η παρακολούθηση της εγκύου από κάποιον ειδικό ωστε να αποφευχθεί  η υπερβολική αύξηση βάρους και να εξασφαλιστεί  η πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

 • Πώς μπορεί να με βοηθήσει ένας διαιτολόγος;

 • Για κάθε τι που αφορά την υγεία μας πρέπει να απευθυνόμαστε στον ειδικό. Ετσι λοιπόν και όταν υπάρχει πρόβλημα βάρους ο διαιτολόγος είναι αυτός που μπορεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε ένα υγιές σωματικό βάρος χωρίς τη παρουσία υπερφαγικών επεισοδίων και χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι καλή διατροφή σημαίνει καλή υγεία.

 • Μπορεί ένα παιδί να ακολουθήσει κάποια διατροφή;

 • Ναι, υπό συγκεκριμένους όρους. Αρχικά ο παιδίατρος είναι αυτός που εκτιμά το βαθμό του προβλήματος, σύμφωνα με τις καμπύλες ανάπτυξης και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Στη συνέχεια μπορούμε να απευθυνθούμε σε διαιτολόγο, ο οποίος σε συνεργασία με τον παιδίατρο θα δώσει ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.