Ελαφριές Συνταγές

Μπριζόλες χοιρινές με ψητές πιπεριές

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 290

δείτε όλες τις συνταγές

Επικοινωνία

Δέσποινα Ζαφειροπούλου
Κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος
Λ. Αλεξάνδρας 107,
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 114 75
(πλησίον μετρό Αμπελοκήπων)
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6453996
Κινητό: 697 700 37 62
Email: dzafiropoulou@hotmail.com


Υπηρεσίες-Τιμές

Σωματομετρικές μετρήσεις

Στην πρώτη επίσκεψη σας γίνεται μέτρηση του βάρους και του ύψους σας καθώς και μέτρηση  περιφέρειας  στήθους, μέσης  και  γλουτών.

Σε κάθε επίσκεψη μετράμε το βάρος σας και μετά από το πέρας 4 επισκέψεων επαναλαμβάνουμε όλες τις μετρήσεις από την αρχή.

 

Εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού

Με βάση τον τύπο Harris & Benedict ,που λαμβάνει υπόψιν το βάρος, την ηλικία και το ύψος του ατόμου, υπολογίζουμε της θερμίδες που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται όλες οι βασικές ανάγκες του οργανισμού αλλά και να εξασφαλιστεί η απώλεια βάρους.

 

Λιπομέτρηση

Στο πρώτο μας ραντεβού κάνουμε τη λιπομέτρηση για να προσδιορίσουμε το ποσοστό του λίπους καθώς και το συνολικό βάρος του λίπους σε kgr. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού των υγρών του σώματος και με τον τρόπο αυτόν ελέγχουμε αν υπάρχει αφυδάτωση ή κατακράτηση.

 

Διατροφική αξιολόγηση ασθενούς

Παίρνουμε ένα πλήρες διατροφικό ιστορικό έτσι ώστε να εντοπίσουμε τις διατροφικές συνήθειες του ασθενούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια διατροφή για να είναι εφικτή πρέπει να είναι κοντά στον τρόπο ζωής μας και στις συνήθειες μας. Όταν η δίαιτα καλύπτει όλες τις διατροφικές μας ανάγκες αλλά δε λαμβάνει υπόψιν τον τρόπο ζωής μας αλλά ακόμα και τις αρεσκείες μας τότε είναι μια διατροφή καλή από επιστημονική άποψη, αλλά όχι εφικτή για εμάς.


Ιστορικό βάρους

Διερευνούμε την πορεία του βάρους του  ασθενούς και αναζητούμε τυχόν παράγοντες που το επηρρεάζουν π.χ λήψη φαρμάκων, εγκυμοσύνη κλπ.

 

Ιστορικό υγείας

Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνουμε ένα πλήρες  ιατροφαρμακευτικό ιστορικό ώστε να εντοπισθούν τυχόν προβλήματα υγείας.  Βιοχημικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

 

Σχεδιασμός διαιτολογίου

Το διαιτολόγιο είναι εντελώς προσωπικό και σχεδιάζεται με τη συνεργασία του ασθενούς λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες, τις συνήθειες αλλα και τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου.

 

Ψυχολογική υποστήριξη

Η κάθε συνεδρία γίνεται με τη μορφη συζήτησης ενώ παράλληλα αν ο ασθενής το επιθυμεί  υπάρχει η δυνατότητα στήριξης από κάποιο ψυχολόγο.

 

 

Τιμή επισκέψεως: 20 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.)

Παρέχεται η δυνατότητα πακέτου τεσσάρων (4) επισκέψεων (μία κάθε εβδομάδα) στην τιμή των 60 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι υπηρεσίες μας είναι πλέον διαθέσιμες και για κάτοικους όλης της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και για Έλληνες εξωτερικού, μέσω τηλεδιάσκεψης(skype).