Ελαφριές Συνταγές

Kρέπες με καπνιστό σολομό και άνηθο

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 290

δείτε όλες τις συνταγές

Επικοινωνία

Δέσποινα Ζαφειροπούλου
Κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος
Λ. Αλεξάνδρας 107,
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 114 75
(πλησίον μετρό Αμπελοκήπων)
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6453996
Κινητό: 697 700 37 62
Email: dzafiropoulou@hotmail.com



Kρέπες με καπνιστό σολομό και άνηθο


Περίληψη: Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 290

Υλικά:

Υλικά (για 8 κρέπες)

  • 150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 150 ml γάλα με 1,5 % λιπαρά

  • 1 μέτριο αυγό

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για 1 μερίδα

  • 2 κρέπες

  • 1 φέτα καπνιστός σολωμός κομμένος σε λωρίδες

  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

  • 4-5 ροδέλες αγγούρι

  • 2-3 φύλλα ρόκας


Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε με το σύρμα το αλεύρι, το γάλα και το αυγό ώσπου να γίνουν χυλός.
  • Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ψεκάζουμε ελαφρά με λάδι.
  • Ρίχνουμε 1 κουταλιά χυλό στο τηγάνι και τη ψήνουμε ελαφρά μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει η επιφάνειά της. Τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Ο χυλός θα πρέπει να φτάσει για 8 κρέπες.
  • Σερβίρουμε ζεστές αλειμμένες με το μαλακό τυρί και από πάνω σολωμό. Γαρνίρουμε με το αγγούρι και τη ρόκα.