Ελαφριές Συνταγές

Kρέπες με καπνιστό σολομό και άνηθο

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 290

δείτε όλες τις συνταγές

Επικοινωνία

Δέσποινα Ζαφειροπούλου
Κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος
Λ. Αλεξάνδρας 107,
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 114 75
(πλησίον μετρό Αμπελοκήπων)
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6453996
Κινητό: 697 700 37 62
Email: dzafiropoulou@hotmail.com



Λεμονάτος σολωμός με κούς-κούς αρωματισμένο με θυμάρι και κρεμμύδια σαλάτα


Περίληψη: Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Θερμίδες ανά μερίδα: 410

Υλικά:
  • 1 φιλέτο σολωμού 160 γρ.

  • χυμό 1 λεμονιού

  • 50γρ. κούς-κούς (ζυγισμένο ωμό)

  • 80 ml βραστό νερό

  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

  • 1 μέτρια ντομάτα

  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

  • 30γρ. ρόκα

  • αλάτι


Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε το σολωμό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με το ½ χυμό λεμονιού.

  • Ψήνουμε το σολωμό στον ατμό ή στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο για να μη ξεραθεί.

  • Παράλληλα, ρίχνουμε βραστό νερό στο κούς-κούς και το αφήνουμε να φουσκώσει. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά.

  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα στρώνοντας κάτω τα κρεμμύδια και βάζοντας πάνω τη ντομάτα κομμένη σε φέτες. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.

  • Όταν είναι έτοιμο το κούς-κούς το ανακατεύουμε με το θυμάρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

  • Απλώνουμε σε ένα πιάτο το κούς-κούς και βάζουμε από πάνω το σολωμό και τη ρόκα. Σερβίρουμε αμέσως.