Λεμονάτος σολωμός με κούς-κούς αρωματισμένο με θυμάρι και κρεμμύδια σαλάτα

-
1 φιλέτο σολωμού 160 γρ.
-
χυμό 1 λεμονιού
-
50γρ. κούς-κούς (ζυγισμένο ωμό)
-
80 ml βραστό νερό
-
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-
1 μέτρια ντομάτα
-
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
-
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
-
30γρ. ρόκα
-
αλάτι
-
Τοποθετούμε το σολωμό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με το ½ χυμό λεμονιού.
-
Ψήνουμε το σολωμό στον ατμό ή στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο για να μη ξεραθεί.
-
Παράλληλα, ρίχνουμε βραστό νερό στο κούς-κούς και το αφήνουμε να φουσκώσει. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
-
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα στρώνοντας κάτω τα κρεμμύδια και βάζοντας πάνω τη ντομάτα κομμένη σε φέτες. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.
-
Όταν είναι έτοιμο το κούς-κούς το ανακατεύουμε με το θυμάρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
-
Απλώνουμε σε ένα πιάτο το κούς-κούς και βάζουμε από πάνω το σολωμό και τη ρόκα. Σερβίρουμε αμέσως.